top of page

Desperado feat. Timi

About
Zenekar_Desperado_feat_Timi.jpg

Desperado - 1998-2021.

Desperado feat. Réka - 2021-2023.

Desperado feat. Timi - 2023-

 

 • 4-szeres arany és 2-szeres platinalemezes zenekar.

 • Az év kedvenc magyar csapata a POPCORN könnyűzenei magazin választásán 2003-ban.

 • Kétszer is az év legjobb pop-dance csapata a Transilvanian Music Awards-on: 2012-ben és 2013-ban.

 • Így már két országban, – a 2004-es magyarországi elismerés után Romániában is – elnyerve az év zenekara címet.

 • Az év diszkó slágere 2013-ban a Transilvanian Music Awards-on az L.L.Juniorral közösen készített „Ma éjjel” című dal.

 • 2006-ban, a Táncolj című dal a londoni székhelyű Music Television World Chart Show-jának listavezetője, Magyarországon 2006 legjátszottabb magyar felvétele.

 • 2002-ben és 2003-ban egymást követő három maxi single-jük is az országos játszási listák élén volt. (Gyere és álmodj, Rajtad múlik, Ég veled)

 • 2003-ban a Desperado elnyeri az Erdélyi Díjkiosztó Gálán az év legjobb koncertje díjat.

 • A BRAVO OTTO gála Magyar Pop kategóriájának 2 helyezettje 2004-ben.


1998
1998 nyarán Zsolti és Zoy, addigi tapasztalataikat összedobva, megalapították a Desperado együttest. Az ok nem volt más, mint, hogy korábbi zenésztársaik Axel és Mosquito a Kerozinból, akkor már sikert sikerre halmoztak. Zsolti ugyanis annak idején Axellel, a President nevű rock zenekarban, Zoy pedig Mosquitoval zenélt együtt egy techno-disco formációban. Zsolti és Zoy! irigykedve figyelték barátaik sikerét. Valami hasonlóra vágytak volna Õk is: a közönség elismerésére, nagy slágerekre. Axel és Mosquito is érezte ezt és segítettek a srácoknak. Megszületett a név egy régi nagy kedvenc film címébõl: Desperado. Így minden összevágott. Vidám temperamentumos srácok és egy idõközben hozzájuk csatlakozó tüzes hölgy, Meli. 1998 nyarán , egy 4 számos demo CD-t készítettek. Meli fantasztikus szervezõi készségének köszönhetõen szinte azonnal elkezdtek koncertezni, és a rádiók is mûsorukra tûzték az elsõ számokat. A Desperado végig koncertezte az ország keleti féltekét, de a Dunántúlról is napról-napra több meghívás érkezett!

 

2000
A zenekar idõközben megtalálta végleges arculatát, és az új énekesnõ, Betti személyében ütõképes hangra lelt. Meli távozott a csapatból, így lett háromtagú a Desperado: Betti-ének, Zsolti-ének, rap, és Zoy!-szöveg, énekdallamok. Elkészült az Aranyhal címû szám, ami áttörést hozott az együttes életében. A BMG-Ariola lemezszerzõdést kínált a Desperado-nak. Megjelent az Aranyhal címû maxi és a hozzá tartozó videoklip, amelynek forgatása sem volt egyszerû. Az Adria egy kis szigetére ment a stáb és nem mindennapi körülmények között forgatott. 10 méterrel a víz alatt életveszélyben, de mégis meglepõ bátorsággal lubickoltak a sellõlányok. Egy szikla ormán állt Zoy! mint Poszeidon, Zsolti pedig a gonosz kalóz kapitány szerepében alakított nagyot. A videoklip forgatása után stúdióba vonult az együttes, hogy elkészítse elsõ nagylemezét. Az elõzetes tervek szerint 11 saját szám került volna az albumra, ám egy váratlan baleset meghiúsította az elképzelést. A Kerozin és a Desperado egy közös koncertre indult éppen, amikor a Kerozin autója Hajdúsámson határában az árokba borult. Az autóban tartózkodott a Desperado énekesnõje Betti is, aki súlyos szegycsonttörést és csigolyarepedést szenvedett. A gyógyulás hosszú heteket vett igénybe, így a koncepciót át kellett alakítani. Végül 9 saját számmal és egy Mosquito remix-szel, valamint egy Ger-Man, Dj Scaty nevével fémjelzett Megamix-szel lett teljes az album. A csúszás miatt csak november elején látott napvilágot a nagylemez, – melynek címe: Kívánhatsz bármit – majd röviddel ezt követte az együttes második maxija, amely két lassú számot tartalmaz, Bújj hozzám és a Szomorú alkalom címmel. Az utóbbiból – amely egy szép karácsonyi lassú dal – videoklip is készült. A forgatás a Vajdahunyad várában, a Dunaparton, valamint a kis földalatti egyik megállójában történt és mindössze egy napot vett igénybe.

 

2001
A karácsonyi dal után az együttes tavaszra újabb maxit készített el, a már közkedvelt Akarom Õt! címû számból. Természetesen a videoklip is készült hozzá. A maxi és a klip május elején látott napvilágot! Az Akarom Õt! beváltotta a hozzá fûzött reményeket. Hétrõl-hétre sûrûsödtek a fellépések, a meghívások! A klipet sem kellett sokáig vadászni a zenei csatornákon! Rengeteg emlékezetes fellépés, több Road Show, szabadtéri buli és néhány nagy fesztivál, valamint a 2001.-es Ifjúsági Atlétikai Világbajnokság nyitó és záró ünnepségén való részvétel után a csapat elérkezettnek látta az idõt egy újabb dal bemutatására.

 

2002
Így 2002 februárjában egy következõ -sorban a 4.- maxi Cd-t és videót jelentetett meg az együttes, melynek címe, Tanár Úr! A dal a Kívánhatsz bármit címû nagylemezen is megtalálható. A Desperado vallja, hogy csak akkor tud fenn maradni egy együttes hosszútávon, ha alkalmazkodni tud az adott kor zenei igényéhez, sõt elõremutató és egyedi dolgokat is tud produkálni. Az igazán jó csapat nem egy lemezes. A Desperado is hosszútávra gondolkodik. Remélik a közönség is így akarja majd. Nyáron megjelent, már a II. album elohírnökeként a Gyere és álmodj! címu dal és a hozzá készített videoklip, melyet a közönség és a médiák is nagy szeretettel fogadtak! November 1.-én megjelent a Desperado II. albuma, Gyere és álmodj! címmel. A nagy érdeklodésre jellemzo, hogy már karácsonyra aranylemez lett! Ezzel egy idoben, az elso Kívánhatsz bármit címu album is bearanyozódott !!!

 

2003
Nyár elején egy újabb dallal jelentkezett az együttes, a Rajtad múlik címuvel, melyhez szintén klipet is forgattak. Ezzel a dallal a platina státusz közelébe értek, ami remélhetoleg már csak hetek kérdése!
Novemberben megjelent a Gyere és álmodj! címu második nagylemezrol, a harmadik kimásolt maxi, az Ég veled! , mely egy lírai, lassú dal! Zsolti és Zoy! ötlete alapján készült a dal videoklipje, mely az elso, amit filmre forgatott a Desperado.
Még Karácsony elott átvehette a csapat, a „Gyere és álmodj!” címu, második albuma után járó Platinalemezt !

 

2004
Augusztus elején megjelent a „Csak egy perc…” című legújabb Desperado maxi lemez. Az új dal, az októberben napvilágra kerülő, azonos című 3. nagylemez előfutára. Természetesen klip is készült a szerzeményhez, melyet egy pesti háztetőn forgattak, és igen színesre, látványosra sikeredett.
A harmadik album – „Csak egy perc…” – októberi megjelenése, a legádázabb kétkedőket is meggyőzte arról, hogy van keresnivalója a csapatnak a popzene hazai világában.

 

2005
Márciusban készült el, az „Add nekem az álmod!” című kislemez, melyhez a már jól bevált filmes stábbal alkották meg a klipet is. A forgatás, két Budapesti helyszínen zajlott: a kisfilm buli része a Spoon hajón, ami egy abszolút exkluzív hely a Duna pesti oldalán, a hálószoba-jelenetek pedig a Hotel Budapest, a “Körszálló” elnöki lakosztályában. Májustól elindult a Desperado Zenekar élő koncert körútja! Elérkezettnek látták az időt, hogy a Desperado dalokat élő hangszeres kísérettel is bemutassák a nagyközönségnek. Betti – ének, Zsolti – vokál, gitárok, és Zoy! – akusztikus gitár, három zenészbarátjuk társaságában lép a koncert színpadokra.
Nyár közepén, a trió „Csak egy perc…” című nagylemeze is bearanyozódott, így már 3 aranylemezzel büszkélkedhet a Desperado! (Valamint egy platinával!) Augusztusban elkészült a Desperado új weblapja. Rengeteg újdonság és naprakész, friss információn kívül, egy Magyarországon egyedülálló kezdeményezéssel, egy online web-tv elindításával is színesítik a site-ukat! Itt találhatók koncert összeállítások és videohírek is.
Október 1-én, egy újabb lírai dal látott napvilágot maxi formájában, a „Fáj” című. A 3. album megjelenésekor a csapat weblapján egy szavazóoldalt indítottak, ahol a látogatók belehallgathattak az új lemez dalaiba, és szavazhattak a nekik legjobban tetszőre. A kiértékelést követően, ez volt az a dal, amire a legtöbb szavazat érkezett. Betti, Zsolti és Zoy! bízott a rajongók „szimatában”, és az elkészült videóval együtt – mely Zsolti forgatókönyv ötletén alapul – ismét egy nagyon sikeres dallal sikerült megörvendeztetni Őket!

 

2006
Februárban „Szabad vagy” címmel jelent meg legújabb kislemezük, mely a 3. album utolsó kimásolt dala. A középtempós szerzeményt, az elmúlt évben az élő koncerteken tesztelte a zenekar, és a közönség reakciója egyértelmű volt. Az album talán legakusztikusabb dalát, a trió régóta szerette volna bemutatni a rádiókon keresztül is a nagyérdeműnek, és nagyon bíznak benne, hogy méltó lezárása ez a „Csak egy perc…” című nagylemeznek. Stílusosan a németországi labdarugó világbajnokság nyitónapján jelent meg az együttes „Táncolj!” című kislemeze, mivel szöveg világa burkoltan egy futball mérkőzés lelátójának forró hangulatáról szólt. A dal példátlan karriert futott be.
Hosszú hónapokig vezette a rádiós slágerlistákat, sőt még az MTV-European Music Chart második helyére is felkúszott!
Ezután nem meglepő, hogy a 2006 őszén megjelent „Táncolj!” című nagylemez pillanatok alatt bearanyozódott.

 

2007
Tavasszal újabb meglepetéssel rukkolt elő a formáció: egy régi nagy slágert Jermaine Jackson és Pia Zadora duettjét, a „When the rain beginns to fall” című örökzöldet másolták ki egy korongra a megasztáros Pál Tamás közreműködésével, „A csillagokban járunk” címmel. A dal szintén a rádióállomások nagy kedvence lett.
Ez év legvégén tehát még „Kerek az élet” a Desperado háza táján… erről egy vidám kis szám, a nagylemezről kimásolt harmadik maxi gondoskodott…

 

2008
A zenekar – erős kiadói nyomásra – változtatott eddigi koncepcióján és a jól bevált „Desperado-s stílus” helyett, egy merészebb zenei és dallamvilágú lemezzel jelentkezett, melynek előfutáraként nyár végén megjelent – hasonló címmel – az „Érezd a zenét!” kislemez.
A korongon – mely számszerint az ötödik, és novemberi keltezésű – több R&B-s stílusú szám mellett azért, megtalálhatóak az együttestől régóta megszokott hangvételű dalok is. A 10 éves zenekar októberben nagy sikerű jubileumi élő koncertet tartott „10 év, 10 dal” címmel Debrecenben.

 

2009
Az újévet vadonatúj maxival nyitotta a formáció: A „Mondd, mit szólsz?” című számmal, amely az internetes közönségszavazás győztese volt.

 

2010
10 éves sikerekben gazdag együttműködés után az együttes megvált hanglemezkiadójától a Sony Music-tól… A közös megegyezéssel – tehát a legnagyobb békességben és egyetértésben történő elválás – egyrészt a megváltozott piaci viszonyoknak köszönhető, másrészt annak a ténynek, hogy már egy jó ideje mindkét fél más módon képzelte el a Desperado zenei stílusát, jövőjét…
Búcsúzásként még kijött az Érezd a zenét című utolsó közös albumról az egyik közönség kedvenc dal: a Fütyülök rád, mely különleges country-s hangvételével és látványos klipjével sok rajongót szerzett magának…

 

2011
A Sony Music-kal történő különválás után a Desperado Produkció külföldön készítette el, első önálló angol nyelvű single-jét, az Inside I want you-t.. A világhírű INNA szerzőivel a Play&Win-nel karöltve, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy betörve az európai piacra, a dance stílus első hazai képviselőjeként alkossanak maradandót. A stúdió munkák és az énekfelvételek is az INNA világhírű stúdiójában, Bukarestben készültek.
Az első visszajelzésekre sem kellett sokat várni, hiszen már a romániai promóciók olyan jól sikerültek, hogy a népszerű Dj páros Náksi és Brunner is felfigyelt a produkcióra és vállalta a dal menedzselését. A közös együttműködés első komoly sikere volt, hogy az olasz EGO Music lemezszerződést kötött az együttessel, így elindulhatott a dal európai promóciója is.
Betti, Zsolti és Zoy, természetesen nem feledkezett meg hazai rajongóiról sem, így közkivánatra nyár elején kijött a dal magyar változata is „Egy őrült álom” címmel, egy fergeteges Szatmári vs Mosquito remix formájában.
A dal angol verziója év végére a You Tube videó megosztó oldalon elérte az 1.000.000-os nézettséget, ami óriási dolog ha azt vesszük, hogy Bettiék évek óta elzárkóztak mindenféle „celeb” tevékenységtől, hisz tudjuk, hogy mára sajnos szinte csak ez az egyetlen lehetőség maradt az ismertség fenntartására a hazai médiákban.

 

2012
Év elején különleges megtiszteltetés érte a debreceni formációt. 2 kategóriában is jelölték a csapatot Romániában a Transilvanian Music Awards elnevezésű rangos könnyűzenei díjátadó gálán. Ugyan az év dala versenyben is sokáig az élen állt, végül a hazai közönség előtt versenyző Tolvai Reni „Hagylak menni” című slágere mögött csak a 2. helyen végzett a 2011-es klub kedvenc a világhírű INNÁ-val közösen készített „Inside I want you” magyar nyelvű verziója. Ám a legnagyobb presztizs-zsel bíró díjat már nem engedték kiénekelni a markukból Bettiék. Így az év kedvenc pop-dance csapata cím bezsebelésével, azt az egyedülálló bravúrt hajtották végre, hogy most már 2 országban is az aktuális év legjobb zenekaraként ismerték el őket. A látványos díjátadó remek alkalmat teremtett a Desperado számára, hogy legújabb daluk videoklipjét leforgathassák. A „Miért múlik el” című dal klipjében a nagyközönség végre bepillantást nyerhetett a kulisszák mögé is és szemtanúja lehetett miként élte meg Betti, Zsolti és Zoy, a nagyszabású díjátadó gála előkészületeit és magát a színpompás ceremóniát. De hogy ne csak jól kezdődjön, hanem jól is végződjön ez az év, arról egy különleges együttműködés gondoskodott. A debreceni trió megállapodott ugyanis L.L. Junior menedzsmentjével, hogy a népszerű előadók a 2013-as évet egy látványos, közös produkcióval indítják.

 

2013
Január közepén egy intenzív Facebook  videoklip kampány keretében hivatalosan is megjelent a Desperado L.L:Juniorral közös dala, a két nyelven is felénekelt „Ma éjjel” című szám. A dal egyik különlegessége épp abban rejlett, hogy Junior magyar és roma nyelven is megcsillogtatta benne a mára már védjegyévé vált ragamoffin stílust. Amíg a magyar verzió Debrecenben a Desperado dalok szellemi műhelyében az MSQ Stúdióban, addig a Tonight címre hallgató angol pedig Budapesten Juniorék főhadiszállásán a Skyforce Records-nál készült egy időben. A duett pillanatok alatt akkora siker lett itthon és határainkon túl is, hogy májusban nevezték a Transilvanian Music Awards könnyűzenei díjátadón a legjobb dal kategóriára. Ez a gála aztán igazi díjesőt hozott a Desperado számára, mivel a 2013-as Transilvanian Music Awards-ra benevezett nagynevű művészek közül egyedüliként két kategóriában is győztesként hirdették ki a formációt. Az „év diszkó slágere” kategóriában győzött a Juniorral közös Ma éjjel című szám és az év kedvenc pop-dance csapata kategóriában is újra a csúcsra ért a debrecenii trió. Eközben már nemcsak határainkon túl, de hazánkban is elindult hódító útjára az immár díjazott új dal. A legnépszerűbb video megosztó oldal a YouTube legnézettebb videoklipjeit tartalmazó tavaszi és nyári TOP 30-as listáján is egyaránt a legjobb 20-ban végzett a 2013-as év egyik vitathatatlan nyári slágere. Ez abból a szempontból is különösen nagydolog volt, hogy ezen a listán nagyrészt budapesti nagykiadók, illetve országos tévécsatornák kegyeltjei szerepeltek. Ez az év tehát tökéletes bizonyítéka volt annak, hogy a Desperado bebizonyíthatta, miként lehet mindenféle fővárosi hátszél nélkül, pusztán a nagyközönség és a rajongók segítségével is látványos sikereket elérni.

 

2014
Sajnos szomorú apropó vezetett a zenekar következő kislemezének a megszületéséhez. Zoy édesapjának halála mélyen megrendítette a szerzőt és egy szívhez szóló búcsúdallal írta ki magából fájdalmát. A „Ne félj” című számot eredetileg saját magának készítette volna, ám a dal felvételének munkálatai közben szerzőtársával Mosquito-val úgy határoztak, hogy legyen ez a következő maxi single-je a zenekarnak. Döntésükben szerepet játszhatott az a tény is, hogy Betti, zsolti és Zoy nagyon rég jelentkezett már lassú dallal, holott például a „Szomorú alkalom”, vagy az „Ég veled” című számok annak idején óriási népszerűségre tettek szert. A stúdiómunkálatok karácsonykor értek végett, így a debreceni trió egy igazán stílusos és meghitt hangulatú dalpremiert rendezhetett.

 

2015
Az újesztendő egyik téli reggelén a Desperado dalok  zenei producere  egy olyan az ötlettel állt elő, amivel a már kész „Ne félj” című számot még szélesebb rétegek számára lehetett érdekessé  tenni  a videó premier előtt. A hazai underground egyik legtehetségesebb képviselőjét Dannonát kérte fel a dalban való közreműködésre. Az ifjú énekes, szövegíró, dalszerző,  rapper, örömmel vállalta a felkérést és a saját maga által írt gondolatokat adja elő a dalban.

Ahogy az év eleje, úgy az év vége is tartogatott meglepetéseket a debreceni zenekar számára. Sándor András, a Best magazin egykori szerkesztője ugyanis könyvet írt a Desperado együttesről. Pontosabban sok prominens hazai közéleti személyiség mellett, a hajdúsági formációról is. A „Mélyinterjúk” című kötetben Betti, Zsolti és Zoy, őszintén vallanak a mögöttük álló 18 évről, a közös munkákról és az évek során átélt feszültségekről is. A könyv olyan népszerűségnek örvendett, hogy egy teltházas író-olvasó találkozó keretében mutatták be, amelyen maga a Desperado együttes tagjai is tiszteletüket tették.

 

2016
Egy nagyon komoly mérföldkő érkezett el az együttes életében. Exkluzív szerződést kötöttek a MOL-lal, hazánk legnagyobb benzinkút hálózatának menedzsmentjével, így lehetővé vált egy igazán szép, összefoglaló életmű CD forgalomba hozatala az egész ország területén. Régi álma volt ez Bettinek, Zsoltinak és Zoynak, hogy legnépszerűbb dalaikat egy CD-n prezentálhassák rajongóik felé. Így igazi slágerparádét tarthat kezében a kedves zenekedvelő, hisz olyan egykori dalok kínálnak önfeledt utazási élményt, mint például a többszörös toplistás „Táncolj”, „Gyere és álmodj” és „Rajtad múlik”. A stúdiómunkák, azaz a régi nagy slágerek újrahangszerelése és éneklése már előző év második felében elkezdődött, a szerzők viszont bónuszként 3 új dalt is rácsempésztek a készülő albumra, bizonyítva, hogy bár telnek az évek, nem felejtettek el dalokat írni.

A Best Of névre keresztelt CD május elején jelent meg és kapható a kijelölt MOL töltőállomásokon, melynek belsejében levő kis füzetében igazi meglepetéseket is találhat a kedves vásárló.

 

2021
A majd másfél éves pandémiából visszatérve, Betti a Desperado 21. századi énekesnője, két évtized után úgy döntött, hogy elhagyja a fiúkat és a Josh és Betti formációban folytatja. Az alapítók, Zsolti és Andris viszont korántsem akarta elengedni szeretett csapatát, így a Desperado sem oszlott fel. A jól ismert slágerek méltó tolmácsolását immár új énekesnővel, a Kerozin fellépésekről ismerős Réka beszállásával biztosította tovább. Az együttes Desperado feat Réka néven folytatta nagy sikerű fellépéseit szerte az országban.

2022
A Desperado együttes alapítói Zsolti és Andris úgy gondolták, hogy egy közös dallal szeretnék emlékezetessé tenni a Rékával való együttműködésüket. A kerozinos Axel és egy régi alkotótárs Ger-Man segítségével elkészítették a – „Mire vársz?” – című dalt, amelyhez Tóth Levi készített lyric videót. 22 év után újra, hiszen Axel, Ger-Man és Tóth Levi tevékeny részesei voltak a formáció ezredfordulós beindulásának is.

 

2023
Másfél évnyi közös munka után a Desperado alapítóinak a Rékával történő közös útja véget ért. Mivel szakmailag nem egyeztek az elképzeléseik, ezért a tagok az elválás mellett döntöttek. Márciustól már egy másik debreceni énekesnő hangján szólalnak meg a jól ismert Desperado dalok a fellépéseken. Az új frontember nem ismeretlen a régió nagyközönségének szemében, hiszen Timi a hajdúsági rádiózásnak és a Cívis város zenei életének is jeles képviselője egyben.

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
bottom of page